Toimitus

Toimitus

Olemme iloisia voidessamme kertoa teille, että tarjoamme ilmaisen postimyynnin kaikille tilauksille ja valitsemme lähetysosoitteeseen perustuvan parhaimman postitusohjelman. Salli 1-2 päivän käsittelyaika. Suurin osa tilauksista lähetetään 48 tunnin kuluessa tilauspäivästä. Jos tilausta ei voi käsitellä virheellisten tai puutteellisten maksutietojen vuoksi, tilausprosessi voi viivästyä 2 arkipäivän kuluessa. Tilaukset, jotka eivät ole saatavilla, voivat kestää vielä 3 arkipäivää prosessin käsittelyyn ja lähettämiseen.

Toimitusaika = Käsittelyaika + Toimitusaika

Toimitamme kaikkialle maailmaan, valitsemme parhaan laadun kuriirin asiakkaan toimitusosoitteen mukaan. Varmista siis, että toimitusosoitteesi on oikea, jotta paketti voidaan toimittaa onnistuneesti.

Käsittelyaika:

Tavallisesti tilauksesi vastaanottamisen jälkeen varastomme vastaanottaa tilauksesi ja tilauksesi tulee jakeluprosessiin. Tämä prosessi kestää yleensä 1-2 arkipäivää. Huomaa, että jos ostettu tuote on loppu, ilmoitamme sinulle sähköpostitse ja vaihdamme tai peruutamme tilauksen ohjeiden mukaan. Tämä kestää yleensä 1-3 arkipäivää (riippuen siitä, milloin vastaat sähköpostiisi).

Toimitusaika:

Tarjoamme vakiotoimituspalvelun ja vakiotoimituspalvelu on ilmainen. Tavoitteenamme on toimittaa tilauksesi 5-10 työpäivän kuluessa. Käytämme yleensä kansainvälisesti tunnettuja kuriiriyhtiöitä kuten DHL, EMS, HONGKONG POST, Epack ja useimmat paikalliset postitoimistot.

Tarjoamme nopean jakelupalvelun, pikatoimitus on lisämaksu riippuen siitä, mitä kuriiriasi käytät. Nopeus ei tiedä on erilaiset kustannukset. Tavoitteenamme on toimittaa tilauksesi 3-5 arkipäivän kuluessa.

Huomaa, että tavallisesti saat tilauksesi pian tilauksen tekemisen jälkeen. Jos jostain syystä paketti ei saapuu määrätyn ajan kuluessa, et saa pakettia 15 työpäivän kuluttua toimituksen vahvistusviestin vastaanottamisesta. Ota yhteyttä asiakaspalveluun ajoissa. Tarkistamme tilauksesi tilan ja miksi.

Seuraa toimitusta
 
Voit seurata tilaustasi milloin tahansa kirjautumalla verkkosivuston Oma tili -osioksi, valitsemalla tilaushistoria ja napsauttamalla sopivaa järjestystä. Klikkaa "Track Order", joka vie sinut kuriiripalvelun verkkosivustolle, josta löydät tilauksesi tilan.
 
Yleensä lähetämme myös seuranumerosi ja paketin seurantaosoitteen sähköpostiisi, kun lähetät paketin. Noudata paketin seurantaa noudattamalla tilausvahvistussähköpostimme ohjeita.

Koska kuriiriyritys tarvitsee jonkin aikaa päivittää järjestelmätietoja, on suositeltavaa seurata online-logistiikkatietoja 48 tuntia sen jälkeen, kun seurantanumero on vastaanotettu. Jos et pysty tarkistamaan pakettitietojasi 5 työpäivän kuluessa seuranta-numeron vastaanottamisesta, ota meihin yhteyttä ajoissa.

Jos haluat tietää lisää toimituksesta, ota meihin yhteyttä. Autamme sinua mielellämme.