Palata

Palata

Hyväksymme tuotteen palauttamisen tai vaihtamisen 30 päivän kuluessa toimituksesta. Jos haluat palauttaa tavarat, ota yhteyttä asiakaspalveluumme 30 päivän kuluessa tavaran vastaanottamisesta. Asiakaspalvelumme edustajat ohjaavat sinua tavaroiden palauttamiseen ja vaihtamiseen nopeammin.

Palautus- ja vaihtopolitiikka on sama, prosessi on hyvin yksinkertainen.

Vaihe 1: Palautus on palautettava 30 päivän kuluessa vastaanottamisesta. Ensinnäkin sinun on otettava yhteyttä asiakaspalveluun, asiakkaamme ohjaa sinut palaamaan, asiakkaamme tarkistaa tuotteen alkuperäisen varaston osoitteen ja antaa sinulle palautetun palautetun osoitteen.

Vaihe 2: Palauta tuotteen alkuperäinen pakkaus (jos mahdollista). Palautuksen jälkeen sinun on lähetettävä meille palautuspaketin seurantanumero. Teemme tag-seurannan, jonka avulla voimme käsitellä palautustasi ja vaihtaa nopeammin. .

Vaihe 3: Kun saamme palautetun paketin, tarkistamme sen. Kun olet tarkistanut OK, järjestämme palautus- tai vaihtopalvelun. Tällä hetkellä saat sähköpostiviestin. Tarkista sähköpostiosoitteesi reaaliajassa.

Koska tilauksesi todennäköisesti tulee eri varastosta, sinun on kiinnitettävä huomiota seuraaviin tuotto- ja vaihtotietoihin.

1. Tuotteet on palautettava 30 päivän kuluessa.

2. Palautettu tavara on kielletty ja kaikki tarrat on kiinnitetty alkuperäiseen pakkaukseen.

3. Alusvaatteita ja uimahousuja ei saa hyvittää.

4. Kaikki palautusosoitteet on määritelty, joten ota yhteyttä asiakaspalveluun ennen palauttamista ja korvaamista.

Huomaa: älä palauta tavaroita samalla tavoin kuin lähettäjän osoite pakkauksessa. Koska kaikilla tavaroilla on oma alkuperäisen varaston osoite, kaikki tuotteet on palautettava alkuperäiseen varastoon, jotta ne voidaan rekisteröidä ja käsitellä palautettaviksi.

Huomautus: Palautukset ja vaihto on otettava etukäteen yhteyttä, muuten palautus- ja vaihtopolitiikka tukee tilaustasi.

Palauta lähetys

Asiakas voi valita palautuksen toimitustavan ja asiakkaat vastaavat kaikista paluukuljetuksista. Ymmärrä, että olemme maksaneet toimituskulut.

Kuinka kauan hyvitystä tarvitaan?
Tavoitteenamme on käsitellä kaikki tuotot 14 kalenteripäivän kuluessa, ja päivitämme jokaisen vaiheen heti, kun palautuksesi käsitellään. Lähetän sinulle vahvistusviestin ajoissa, ja hyvitys palautetaan alkuperäisessä maksutavalla. Jos jotain palautussopimuksessa mainittuja ehtoja ei palauteta, asiakaspalvelutiimimme jäsenet ottavat sinuun yhteyttä keskustellakseen vaihtoehdoista.

Tämä palautus- ja vaihtopolitiikka koskee kaikkia HalpaVaatteet sivuston ja muiden HalpaVaatteet sivujen tai sovellusten kautta tehtyjä ostoksia. Kaikki HalpaVaatteet ostot voidaan palauttaa vain nimettyyn varaston osoitteeseen. Tämän verkkosivuston kautta tehdyt verkkokaupat ovat voimassa 30 päivää lähetyspäivästä ja ne voidaan lunastaa, palauttaa tai palauttaa. Kaikki toimituskulut, mukaan lukien säännöllinen toimitus ja nopea toimitus, ei palauteta.