FAQ

FAQ

Pitääkö minun rekisteröityä ennen tilauksen tekemistä?
Voit rekisteröityä heti, kun olet valmis ostoksille tai tutustu vieraana. Rekisteröintiprosessi on nopea, ilmainen ja säästää aikaa tuleville ostoksille.

Miten voin vaihtaa tilitietoni?
Kun kirjaudut tiliisi sähköpostiosoitteellasi ja salasanallasi, se ohjaa tilisi yleiskatsauksen päivittämään tai muokkaamaan tilitietojasi.

Millaisia ​​maksutapoja hyväksytte?
Hyväksymme seuraavat maksutavat:
Visa, Master, Discover, American Express, Paypal, Western Union, MoneyGram, Webmoney ja paljon muuta.

Voinko muuttaa tai peruuttaa tilaukseni?
Pyrimme varmistamaan, että saat tilauksesi mahdollisimman nopeasti ja tarkasti, joten voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme pyytämään peruuttamista tai muokkaamista. Yleensä kaikkia tilauksia ei muuteta tai peruuteta 48 tunnin kuluttua tilauksesta.

Mistä tiedän, mitä kokoa haluat valita?
Katso koko miesten, naisten ja lasten kokoaulukko.

Onko mitoitus sama kuin kotimaassani?
Kehotamme kaikkia asiakkaitamme käyttämään kokoaulukkoa valitsemaan tuotteitamme. Tämä on varmistaa, että saat juuri tarvitsemasi koon. Joten koko ei välttämättä ole sama kuin maan vakio koko. .

En löydä vastauksia kysymyksiini, miten pääsen asiakaspalveluun?
Tutustu "Ota yhteyttä" -sivulta.

Kuinka seurata pakettia sen jälkeen, kun se on lähetetty?
Heti kun paketti lähetetään, saatat saada sähköpostiosoitteen, joka vahvistaa lähetyksen. Sähköposti antaa sinulle seuranumeron

Pakettisi ja linkin merenkulun harjoittajan verkkosivuille. Seuraa pakettisi tilausnumerosi ja sähköpostiosoitteesi, joita käytetään tilauksessasi.

Mikä on palauttamispolitiikka?
Tutustu "Paluu" -sivulta.

Täytyykö minun maksaa postimyynti palautetuista tuotteista?
Kyllä, olet vastuussa palautuskohteen palauttamisesta takaisin sopivaan varastoon.
Suosittelemme, että saisit seuranumeron palauttaessasi paketin. Jos paketteja ei ole tarkistettu varastossa, eikä sinulla ole

Palautuksen seuraamista ei välttämättä käsitellä.

Kuinka vaihtaa lähetysosoiteni?
Voit vaihtaa toimitusosoitteen ennen tilauksen lähettämistä, mikä tarkoittaa, että tilauksesi tilassa "Omat tilaukset" pitäisi olla käsittelyn tilassa. Ota yhteyttä ja pyydä muutosta osoitteesi.

Kuinka tiedän, onko maksuni vastaanotettu?
Kun maksu on vastaanotettu, lähetämme sinulle ilmoituksen, jossa ilmoitamme sinulle tilauksesta. Voit myös kirjautua tiliisi tarkistaa tilauksen tila milloin tahansa.